19 Ekim 2007 Cuma

Okyanusun En Derin Noktası

Okyanusun En Derin Noktası Reklamı
'Okyanus Ne Kadar Derindir?' sorusuyla gösterilen bir Google Genel Hizmet Reklamıdır. Google'ın arama motoru performansını test için ve diğer reklam promosyon amaçlarına yönelik hazırlanan bir reklamdır.

Neden 'Okyanusun En Derin Noktası' Reklamını görüyorsunuz?
Muhtemelen bu reklamı gördüğünüz internet sayfası Google'ın Genel Reklamcılık politikalarına uygun olmayan negatif anahtar kelimeleri içeren bir web sayfasıdır. Örneğin, sayfa müstehcen, genel ahlaka aykırı yazı içerdiği gibi bazen de sayfanın içeriğini AdSense algılayamadıysa bu Genel Hizmet Reklamını görebilirsiniz. AdSense yayımlayıcıları herhangi bir yazıyı yayımladıklarında bu reklamı sıklıkla görüyorsa çoğu kez yazı başlığındaki negatif anahtar kelimeleri düzelttiğinde Genel Hizmet Reklamının gittiğini ve normal AdSense reklamlarının geldiğini göreceklerdir.

'Okyanusun En Derin Noktası' Reklam Resmi

'Okyanusun En Derin Noktası' Reklamıyla İlgili Bilgi
Okyanus Ne Kadar Derindir?

Dünyanın en derin okyanusu hangisidir ve en derin noktası neresidir?

En Derin OkyanusGoogle’ın diğer sorusu ‘Okyanus ne kadar derindir’ ve verilen yanıt.

Dünyanın en derin okyanusu Pasifik Okyanusudur. Derin noktayı Everest Tepesiyle karşılaştırırsanız daha iyi anlaşılır. Everest dağını okyanusun içine tamamen gömebilirsiniz.

Okyanusun en derin noktası Pasifik Okyanusu’nda, Guam adasinin guney batisindaki Mariana Çukurudur. Derinligi tam tamına 11033 metredir. Bir kilogram agirligindaki bir cismin okyanusun en derin noktası olan Mariana Çukuru’na ulasmasi tam bir saat alir.
Bilindiği gibi Everest tepesinin yüksekliği sadece 8,848 metredir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ya aman hep böyle çıkıyor offffffffffffff

Unknown dedi ki...

en derin noktaya gidemibmeyi cok isterdim. zira okyanusların sadece cok kucuk bir kismi aydinlana bilmistir günümüz teknolujisinde bile...
bildigim kadarı ile halen gidilebilmis degildir son noktaya mariana cukurunda...