19 Ekim 2007 Cuma

Güneş'in Sıcaklığı Derece

Güneş'in Sıcaklığı Derece Reklamı
'Güneş ne kadar sıcaktır?' sorusuyla gösterilen bir Google Genel Hizmet Reklamıdır. Google'ın arama motoru performansını test için ve diğer reklam promosyon amaçlarına yönelik hazırlanan bir reklamdır.

Neden 'Güneş Ne Kadar Sıcaktır?' Reklamını görüyorsunuz?
Muhtemelen bu reklamı gördüğünüz internet sayfası Google'ın Genel Reklamcılık politikalarına uygun olmayan negatif anahtar kelimeleri içeren bir web sayfasıdır. Örneğin, sayfa müstehcen, genel ahlaka aykırı yazı içerdiği gibi bazen de sayfanın içeriğini AdSense algılayamadıysa bu Genel Hizmet Reklamını görebilirsiniz. AdSense yayımlayıcıları yazıyı ilk yayımladıklarından bu reklamı görüyorsa çoğu kez yazı başlığındaki negatif anahtar kelimeleri düzelttiğinde Genel Hizmet Reklamının gittiğini göreceklerdir.

'Güneş'in Sıcaklığı Derece' Reklam Resmi

'Güneş ne kadar sıcaktır' Reklamıyla İlgili Bilgi

Güneş ne kadar sıcaktır?

GüneşGüneş, Güneş Sistemi’ndeki en büyük gök cismidir. Çok sıcak ve yanmakta olan bazı gazlardan oluşur. Bu nedenle, yüzeyinde her saniyede milyonlarca atom bombası patlamasına eşit güçte patlamalar olur. Bu patlamalarda boyu Dünyamız’ın büyüklüğünün 40-50 katı olan alevler fışkırır.

Ateşten bir topa benzeyen Güneş, yüzeyinden çok büyük bir ısı ve ışık yayar. Eğer, Güneş olmasaydı, her zaman gece olurdu ve her yer buzla kaplı olurdu. En önemlisi Dünya’da yaşam yani biz olamazdık.

Güneş’in sıcaklığı dış yüzeyinde 6000 derece, içindeki sıcaklık ise 12 milyon derecedir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Zeynep Hanım Çok teşekkür ederim. Bilimsel sorular her zaman
çok dikkatimi ceker.Bilim çok güzel bana göre altından bir hazinedir.Devamını bekler saygılar
sunarım.