24 Ekim 2007 Çarşamba

İnternette Trafik: Bedava Trafik

İnternette Trafik: Bedava Trafik
İnternette Trafik hele bir de bedava trafik olursa ...

İnternette Trafik ve İnternet Reklamcılığındaki Önemi

İnternette trafik internet reklamcılığında çok önemlidir. Zira internette arama motorları sayesinde internet reklamcılığı yaparken organik ziyaretçi denen arama motorlarından gelen ziyaretçiler nedeniyle hiçbir ücret ödemeden reklamınızı yapabilirsiniz.

Arama motorlarıyla ilgili bir araştırmada:

…62% of search engine users click on a search result within the first page of results, and a full 90% of users click on a result within the first three pages of search results. These figures were just 48% and 81%, respectively, in 2002.

…36% of search engine users believe that the companies whose websites are returned at the top of the search results are the top brands in their field.


deniliyor. Yani:

İnternette arama yapan arama motoru kullanıcılarının %62'si ilk sayfada gelen sonuçlara tıklıyor. İlk 3 sayfada tıklama yapanların oranı %90'a çıkıyor. (Kalan %10 ise aramalarına 3.sayfadan sonra devam ediyor). Bu rakam 2002 yılında ilk sayfada karar kılanlarda %48 ve ilk 3 sayfada karar kılanlarda %81 idi.

İnternette arama motorunda (Google, Yahoo vs) arama yapan kullanıcıların %36'sı ilk sayfalardaki arama sonuçlarında gelen sitelerin firmalarının konusunda üstün markalara sahip olduğuna inanıyorlar.


Neler söyleyebiliriz?

Eğer aranan kelimelerle ilk sayfada ve ilk onda gelmiyorsanız internette varolmadığınız anlamına gelmiyor. İnsanlar çok değişik kelime kombinasyonlarıyla arama yapıyorlar. Eğer başka kavram ve kelimeler için ilk sayfada ve ilk ondaysanız hala trafik alma şansınız var. Not: İlk 10 optimum olduğu söylenen rakamdır.

Aranan kelimelerle ilk 10 içinde yer almak çok güzel ama sizin ihtiyacınız olan şeylerin küçük bir kısmını teşkil etmektedir. Bunlara sonraki yazılacaklarda yer vermeyi düşünüyoruz.

Bu araştırma, bizdeki firmaların çoğunun gözden kaçırdığı birşeyi ifade ediyor: Firmalarının ve ürünlerinin tanıtımında internetin çok büyük bir potansiyele sahip olduğu gerçeği..

Arama motorlarının getirdiği trafiği internette bedava trafik olarak nitelendirmek mümkün..

Peki bu trafiği sağlamanın yolları nelerdir? Yazı dizisinin devamını bekleyiniz...

Yazı İnternette Trafik Kaynak göstererek kopyalanabilir.


Hiç yorum yok: