19 Ekim 2007 Cuma

Ay İkinci İnsan

Ay İkinci İnsan Reklamı
'Ay'a Ayak Basan İkinci İnsan Kimdi?' sorusuyla gösterilen bir Google Genel Hizmet Reklamıdır. Google'ın arama motoru performansını test için ve diğer reklam promosyon amaçlarına yönelik hazırlanan bir reklamdır.

Neden 'Ay'a Ayak Basan İkinci İnsan Kimdi' Reklamını görüyorsunuz?
Muhtemelen bu reklamı gördüğünüz internet sayfası Google'ın Genel Reklamcılık politikalarına uygun olmayan negatif anahtar kelimeleri içeren bir web sayfasıdır. Örneğin, sayfa müstehcen, genel ahlaka aykırı yazı içerdiği gibi bazen de sayfanın içeriğini AdSense algılayamadıysa bu Genel Hizmet Reklamını görebilirsiniz. AdSense yayımlayıcıları yazıyı ilk yayımladıklarından bu reklamı görüyorsa çoğu kez yazı başlığındaki negatif anahtar kelimeleri düzelttiğinde Genel Hizmet Reklamının gittiğini göreceklerdir.

'Ay İkinci İnsan' Reklamıyla İlgili Bilgi
Ay’a ayak basan ikinci insan kimdir?

Edwin AldrinAy’a ayak basan ikinci insan Edwin “Buzz” Aldrin. Apollo 11 uzay aracı ile 20 Temmuz 1969 tarihinde Ay’a ayak basan ilk insan ise Neil Armstrong’dur.

Sol yanda ilk görülen resim Edwin Aldrin ve ikinci Neil Armstrong’tur.

Neil Armstrong’un Ay’a ayak basmak ile ilgili olarak söylediği “Benim için ufak, fakat insanlık için büyük bir adım” sözü, 20. yüzyılın en önemli sözleri arasındadır.

Neil Armstrong, ( 5 Ağustos 1930) Amerikalı test pilotu ve ilk Ay astronotu. Aya ilk ayak basan insandır.

Neil Armstrong, 5 Ağustos 1930′da Wapakoneta, Ohio’da dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimi sırasında izcilik yapmıştır. 16 Temmuz 1969 tarihinde Apollo 11 ile yaptığı ay yolculuğunda aya ilk ayak basan insan unvanını kazanmıştır.

Ay’a ayak bastığında ilk söylediği tarihi cümle şudur:

orijinal ses kaydı – .wav 260 kb
[Bir] insan için küçük, insanlık için büyük bir adım.
That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind.

Bu cümlede “bir” (İngilizce: “a”) kelimesi duyulmaz, Armstrong konuşurken unutmuş veya parazit nedeniyle silinmiş olabilir.

Neil Armstrong Kore üzerinde Deniz Kuvvetleri Pilotu olarak 78 saat uçuş yapan Armstrong 1971 yılında NASA’dan ayrılarak Cincinnati Üniversitesinde çalışmaya başlamıştır. 1979 yılına kadar uzay mühendisliği bölümünde profesör olarak çalışmıştır. 1985′ten 1986′ya kadar Uluslararası Uzay Komisyonunda hizmet vermiştir. 1986 yılında Challenger kazasının araştırma komisyonuna başkan yardımcısı olarak atanmıştır. Armstrong evli ve iki çocuk babasıdır. Şu anda Ohio’da yaşamakta ve hastalığıyla mücadele etmektedir.


Hiç yorum yok: