19 Ekim 2007 Cuma

En Hızlı Koşan Kuş

En Hızlı Koşan Kuş Reklamı
'Dünya'da en hızlı koşan kuş hangisidir?' sorusuyla sorulan bir Google Genel Hizmet Reklamı sorusudur. Google'ın arama motoru performansını test için ve diğer amaçlara yönelik hazırlanan bir reklamdır.

Neden Dünya'da En Hızlı Koşan Kuş Reklamını görüyorsunuz?
Muhtemelen bu reklamı gördüğünüz internet sayfası Google'ın Genel Reklamcılık politikalarına uygun olmayan negatif anahtar kelimeleri içeren bir web sayfasıdır. Örneğin, sayfa müstehcen, genel ahlaka aykırı yazı içerdiği gibi bazen de sayfanın içeriğini AdSense algılayamadıysa bu Genel Hizmet Reklamını görebilirsiniz.

En Hızlı Koşan Kuşla İlgili Bilgi

Deve KuşuEn hızlı koşan kuş devekuşudur (65-70 km/saat ya da 40 mil/saat). Bu yüzden en hızlı koşan kuşu boşuna yakalamaya çabalamayın. Devekuşu kelimesi sadece Türkçeye has birşey değil. Kelimenin aslı Yunancadan geliyor ve Deve mızrağı gibi bir anlama sahip (uzun boynundan dolayı). Devekuşu kelimesini direk İngilizceye çevirirseniz şaşkın bakışlarla karşılaşırsınız. Yani ‘Camel Bird’ olarak çevirirseniz, Tavuk Çevirmeyi ‘Chicken Translate’ yapmış olursunuz. İngilizcesi Ostrich olan bu hayvan hakkında ayrıntılı bilgi için bknz. Wikipedia Ostrich.

Devekuşunun asıl anavatanı herkesin bildiğinin aksine Avustralya değil Afrika’dır. Kanatları olup ta uçamayan bir kuş olarak belki de türünün tek örneğidir. Bir devekuşu ortalama 90 ve 130 kg arası gelmektedir (En iri koyundan daha ağır).


Hiç yorum yok: