20 Nisan 2008 Pazar

Pagi

Pagi
Pagi kelimesi Yunanlıların sahip çıktığı sözcüklerden birisi ve Yunanistan'da Korfu (Corfu) adasının kuzey-batı köşesinde bir köy olarak tanımlanıyor. Star Gazetesindeki haberde Pagi kelimesinin eski Türkçe'de sabah anlamına geldiği vurgulanıyor. Pagi, Malezya dilinde de bulunuyor. Malaycadaki Pagi kelimesiyle ilgili araştırma sürüyor.

Ne olursa olsun Pagi artık ticari bir marka. Pagi sabunları olarak piyasaya sürülen bu marka hakkında bazı bilgiler. Bedava reklam niyetine..

Pagi Sabunları
İsmini eski Türkçe’de sabah anlamına gelen Pagi’den alan marka dört yıl önce kuruldu. ‘Acaba Osmanlı İmparatorluğu ne tür kokular kullanıyordu?’ sorusundan yola çıkarak araştırma yapan marka sonunda muhteşem kokulara ulaştı. Osmanlı Sarayı’nda kullanılan kokuların zeytinyağıyla karıştırılmasıyla elde edilen esanslarla hazırlanan kozmetikler de Pagi’nin ürün yelpazesini oluşturdu.

Markanın tamamen doğal ürünlerinden oluşan kahve, papatya, mango, yosun, incir, okyanus, greyfurt ve Pagi adlı serileri bulunuyor. Ayrıca 30 değişik kokuda 200 çeşit sabunu bulunan Pagi mağazalarında şampuandan saç kremlerine, banyo tozlarından losyonlara, yağlardan parfüme, duş jellerinden peeling’e, kokulu mumlardan el-ayak kremlerine her türlü kozmetik bakım ürün bulmak mümkün. Ayrıca anti bakteriyel ve E vitamini katkılı Pagi manikür-pedikür tozu da ürünlerin arasında en çok tercih edilenlerden. Yüzde yüz saf zeytinyağından üretilen bu ürün özel kokulandırıl-mış ve suda çözülebilen bir ürün. Pagi yetkilileri, kokusunun çok güzel ve kalıcı olduğu bu manikür-pedikür tozunun haftada üç gün kullanıldığında ayak kokusunu yok ettiğini belirtiyor.

5 YTL’YE DOĞAL SABUN OLMAZ

Bakım ürünlerinin dışında birbirinden güzel mumları da var Pagi’nin. Banyo kokularını tamamlamak için yapılan mumlar da en çok satılan ürünlerden. Çünkü duş jelini, vücut yağını, şampuanı alanlar seti tamamlamak için aynı kokudaki mumlarını da alıyor. Balmumundan yapılan mumların da ilgi gördüğünü söyleyen yetkililer ‘Bu mumları her ortamda yakabilirsiniz. Hatta bebeğin odasına dahi koyabilirsiniz. Bu ürün diğer mumlar gibi ne is çıkartıyor ne de sıvısı dışarıya taşıyor. İçin için yandığı için de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz’ diyor.

Bünyelerinde bulunan tüm ürünlerin selülite, egzamaya, kaşıntıya ve daha birçok cilt problemine iyi geldiğini de iddia eden yetkililer ‘Ürünlerimiz zeytinyağlı bazlı olduğu için deriye zarar vermiyor. Mesela şampuanlarımızla saçınızı yıkadığınızda kepek oluşmaz. Ürünlerin peeling özelliği sayesinde de ciltteki kaşıntıya ya da egzamaya da iyi gelir’ diyor.

15-65 YTL arasında satılan ürünlerinin hepsinin doğal olduğunu da sözlerine ekleyen Pagi yetkilileri ‘Etrafta doğal sabun sattıklarını iddia eden birçok marka var. Fakat doğal bir sabun 4 - 5 YTL’ye satılmaz. Bu fiyata satılıyorsa demek ki tamamen doğal değildir’ diyerek doğal ürün satın alırken dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralıyor: ‘Doğal ürün alırken öncelikle içeriğine bakın. İçeriğinde yer alan zeytinyağının kalitesini göz önünde bulundurun. Ayrıcı ürünün sertifikalı mı değil mi olduğunu kontrol edin. Bunların dışında ise ürünün yüzde kaçının doğal, yüzde kaçının kozmetik ürün olduğuna bakın. Çünkü doğal bir kozmetik ürününde yüzde 95’inin doğal, yüzde 5’inin ise süsleme olması gerekiyor.’


Bankacılar müdavimi
Üç ülkede 5 bin noktada satış yapan Pagi’nin müşteri kitlesini genellikle bankacılar ve borsacılar oluşturuyor. ‘Neden özellikle bu iki grup?’ diye sorduğumuz yetkililer şöyle cevap veriyor: ‘Çünkü bu iki grup kokusuna herkesten daha çok önem veriyor ve kendilerini fit göstermek istiyorlar. Tabii bunların dışında güzel kokuları ve güzel kokmayı sevenlerin de tercihiyiz.’ Ürünlerinde yağ bazlı esanslar ve zeytinyağı kullanan Pagi’nin çeşitli hediye setleri de var. Özel günlerde sevdiklerinize alabileceğiniz bu setler konseptine uygun olarak hazırlanıyor. Newyork, Dubai ve Beyrut’ta üç, Türkiye’de de altı şubesi olan Pagi Antalya, Adana ve Mersin’de açacağı yeni mağazalarla günden güne büyümeyi ve bir dünya markası olmayı hedefliyor.

Kaynak: Star Gazetesi